Extra activiteit naar aanleiding van 75 jaar einde W.O.II

Het Huis van het Belgisch-Frans Verzet
  • za31 oktober 2020 van 10:00 tot 17:00
Extra activiteit uitnodiging
Beste vrienden aanhoudende maatregels rond Covid 19 zijn wij genoodzaakt ons programma aan te passen . Toch willen wij het verleden niet zomaar aan de kant schuiven .
Dit jaar was het de bedoeling om extra de 75ste verjaardag van de bevrijding van de concentratie-kampen te herdenken en dit met in hart en geest de nodige eerbied voor alle slachtoffers . Onder hen waren vele verzetsmensen die spijtig genoeg door de jaren heen veel te weinig aandacht hebben gekregen voor hun moedige strijd die zij gestreden hebben voor onze vrijheid .
Daarom nodigen wij u allen uit om samen met ons naar het museum “ Huis van het Belgisch-Franse Verzet” te gaan op 31 oktober 2020 en zo de plaatselijke Museums te steunen !
Het Huis van het Belgisch-Franse Verzet levert een unieke kijk op het verzetsleven in West- Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog, meer bepaald België en Frankrijk. De ongelijke strijd van de gewone burger via sabotage, vervalsingen en aanslagen tegen de Duitse bezetter en de horror van het nazisme, verdienen nog steeds de volle aandacht van de aankomende generaties.

Eind 2015 kreeg het levenswerk van Jo Peeters een publiek karakter. Bij de inrichting van het private museum werd de uitgebreide collectie opgesteld naar de verschillende thema’s, tijdsvakken en bijhorende research naar de historische details .De collectie bestaat enkel uit gedetailleerde items, documenten, foto’s en voertuigen, die de ziel van hun eigenaars en hun verdoken acties en leven onder de Duitse bezetter weer tot leven brengen. Hierdoor is uw bezoek steeds onder mijn begeleiding, zodat u op een levendige manier de historische feiten kan beleven en antwoorden krijgt op uw vragen.

Uitstap is met eigen voertuig.
Samenkomst om 10 uur en of 13 uur (bij inschrijven uur vermelden AUB)
Om de algemene veiligheid mag een groep van maximum 15 personen in het museum. De bezoekers moeten tijdens de rondleiding geen bubbelgenoten zijn.
Het dragen van mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar.
We maken uw museumbezoek zo aangenaam mogelijk
Inschrijven voor deze samenkomst is noodzakelijk omdat de plaatsen in museum beperkt zijn en men enkel op afspraak mag aanwezig zijn !

Inkom 10 € p.p. Inschrijven op rek. BE 59731034740826 BIC / KREDBEBB op naam van Vaderlandslievende Vereniging NSB Groot-Kortenaken vóór 15 oktober 2020.

Adres : Halensebaan 45 Postcode : 3390 St. Joris-Winge ( Vlaams-Brabant )

Locatie

Het Huis van het Belgisch-Frans Verzet
Halensebaan 45 , 3390 Sint-Joris-Winge (Tielt-Winge)

Prijs

  • Basistarief 10

Leeftijd

van 12 tot 99 jaar

Contact