Zwerfvuilactie

Gemeentehuis
  • za26 maart 2022 van 13:00 tot 16:00
Op zaterdag 26 maart is het weer zover en organiseren we in onze gemeente de jaarlijkse zwerfvuilactie. De actie is gepland wanneer het gras nog behoorlijk kort is en het broedseizoen voor de vogels nog niet begonnen is. Zo kunnen we het zwerfvuil beter zien liggen en verstoren we de natuur niet.

Hoe kan jij meehelpen om de gemeente mee proper te maken? Haal vanaf 1 maart de speciale ‘indevuilbak’ vuilzakken op bij het onthaal van het gemeentehuis of aan het gemeenschapscentrum De Maere. Ander materiaal zoals fluo-hesjes, handschoenen en grijpers kan je gratis verkrijgen via Mooimakers https://mooimakers.be/webwinkel.

Hiermee kan je dan in je bubbel zwerfvuil en sluikafval langs straten en bermen inzamelen en je buurt proper helpen te maken. In de hele gemeente mag je zwerfvuil verzamelen, in je straat of in je buurt. De actie is gericht op de bestrijding van zwerfvuil. Het is dus niet de bedoeling om je eigen restafval mee te geven. Er zullen controles uitgevoerd worden op de aangeboden zakken.

Het ingezamelde zwerfvuil mag je op zaterdag 26 maart in de speciale vuilzakken afleveren aan de gemeentelijke loods, Heuvelstraat 57, en dit tussen 13 en 16 uur.

Houd natuurlijk rekening met de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Draag een mondmasker. Is er al iemand aan het afleveren, wacht dan even in je auto.

Locatie

Gemeentehuis
Kruisstraat 2 , 3390 Tielt-Winge

Prijs

  • gratis

Organisatie

Tielt-Winge - dienst Milieu
Kruisstraat 2 , 3390 Tielt-Winge