Opvoeden vandaag en... wat als het moeilijk loopt? - infosessie

Schrijf je in
CM-kantoor Sint-Joris-Winge
  • do17 februari 2022 van 20:00 tot 22:00
Tijdens deze infosessie krijg je geen opsomming van recepten en tips. In plaats daarvan schetsen we een kader dat ouders maar ook opvoeders, begeleiders en leerkrachten helpt om perspectief te brengen in opvoedingssituaties die vastgelopen lijken.
We gaan in op concrete vragen zoals ‘Wat als een kind een taak weigert of zelfs agressief wordt?’, ‘Wat als je zoon of dochter voortdurend tegenspreekt en altijd het laatste woord wil hebben?’, ‘Wat mag je vandaag nog eisen van je zoon of dochter?’ en ‘Wat met stille, angstige en teruggetrokken kinderen?’
We bespreken het denken over opvoeden vandaag, we beschrijven de meest voorkomende opvoedings- en gedragsproblemen en geven stap voor stap aan hoe je die moeilijkheden in kaart brengt, verheldert en aanpakt.

Spreker : Maurits Wysmans was tot november 2020 actief als opleidingsverantwoordelijke aan de UCLL Sociale Readaptatiewetenschappen: kinderen, jongeren en welzijn. Hij is deskundig op het terrein van opvoedings- en gedragsproblemen en daarnaast auteur van diverse artikels en coauteur van het boek ‘Praten met ouders’ (Lannoo Campus).

Locatie

CM-kantoor Sint-Joris-Winge
Leuvensesteenweg 210 , 3390 Sint-Joris-Winge (Tielt-Winge)

Prijs

  • Basistarief 7
  • CM-leden 5
  • CM-leden met arbeidsongeschiktheid 2
  • CM-leden met VT 2

Reserveer

Organisatie

CM Gezondheidsfonds