Workshop Whatsapp en Skype

Lokaal dienstencentrum Zonnedries
  • ma16 november 2020 van 13:30 tot 16:30
Naast telefoneren of een bericht sturen met een gsm of een smartphone zijn er ondertussen meer modernere en snellere apps om met elkaar in contact te komen zoals Skype, WhatsApp, Messenger en Facebook.

WhatsApp is de ongekend populaire berichtendienst die het mogelijk maakt onderling berichten te sturen waarbij enkel een werkende internetverbinding en een gekoppeld telefoonnummer vereist is. Naast het versturen van berichten, is het met WhatsApp ook mogelijk om bijvoorbeeld foto’s en video’s te delen, erg handig om je contactpersonen op de hoogte te houden van de laatste gebeurtenissen in je leven. Wie dit wenst kan deze app op zijn toestel plaatsen om zo op een nieuwe andere manier en gratis via het internet te communiceren.

Skype is een programma van Microsoft waarmee men over het internet, gratis de wereld rond kan telefoneren. Een absolute must wanneer familie en vrienden in het buitenland vertoeven. Het grote verschil tussen Skype en ‘gewoon’ telefoneren blijft de mogelijkheid dat personen die met elkaar communiceren, elkaar ook kunnen zien.
In deze workshop wordt eerst en vooral een account aangemaakt en het programma op computer, laptop, tablet en zelfs op een smartphone geïnstalleerd.

Vervolgens leren we alle knepen van het vak: we testen audio en video uit, zoeken contacten, telefoneren.

Locatie

Lokaal dienstencentrum Zonnedries
Zonnedrieslaan 27 , 3390 Tielt-Winge

Prijs

  • Basistarief 6

Leeftijd

van 18 jaar

Organisatie

Tielt-Winge - dienst Zorg & Senioren
Zonnedrieslaan 27 , 3390 Tielt-Winge