Aanpassing gemeentelijk toewijzingsreglement voor sociale huurwoningen

Gepubliceerd opwoensdag 7 dec 2022 om 11:24

Al sinds 2011 heeft Tielt-Winge een lokaal toewijzingsreglement waarbij inwoners uit de gemeente voorrang krijgen voor een sociale huurwoning. Dankzij dit reglement werden de woningen in Perkveld en Solveld voornamelijk toegewezen aan kandidaten met een band met onze gemeente.

Ook inwoners die vroeger 15 jaar aaneensluitend in de gemeente gewoond hebben, kregen voorrang. Toch bleek uit de laatste toewijzing in Solveld dat kandidaten die wel 15 jaar in de gemeente gewoond hadden, maar niet aaneensluitend, uit de boot vielen. Kandidaten op de wachtlijst voor een sociale woningen verhuizen (soms noodgedwongen) vaker dan gemiddeld en kunnen zo onmogelijk voldoen aan deze voorwaarde van lokale binding.

Om deze kandidaten ook een kans te geven op een woning in de derde fase van het project Solveld en mogelijk in andere toekomstige projecten heeft de gemeenteraad op 15 september 2022 het lokaal toewijzingsreglement aangepast als volgt:

  • Er wordt voorrang verleend aan de kandidaat-huurder die gedurende de laatste 6 jaar onafgebroken 5 jaar in Tielt-Winge gewoond heeft.
  • Daarna wordt er voorrang verleend aan de kandidaat-huurder die minimaal 15 jaar inwoner is geweest van de gemeente Tielt-Winge.
  • Daarna wordt er voorrang verleend aan de kandidaat-huurder die minimaal 10 jaar inwoner is geweest van de gemeente Tielt-Winge.
  • De werking van het SVK Hageland wordt niet gevat door dit toewijzingsreglement.

Op 21 november 2022 gaf de minister van wonen het fiat voor de toepassing van dit reglement.

Wil je je inschrijven op een wachtlijst voor sociale huurwoningen? Maak dan een afspraak op het wooninfopunt. Dit kan iedere dinsdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur in het voormalige sociaal huis, Tiensesteenweg 2 te 3390 Sint-Joris-Winge.

tielt-winge.be: info over sociaal kopen, lenen en huren

Toewijzingsreglement sociale huurwoningen