22 juni 2022: zitdag belastingen

Gepubliceerd opdonderdag 5 mei 2022 om 09:46

De zitdag voor het invullen van de aangifte van de personenbelasting vindt dit jaar plaats op woensdag 22 juni 2022 in zaal 't Jongensschool (Blerebergstraat 4).

Medewerkers van de FOD Financiën helpen u dan na afspraak met het invullen van uw aangifte. Dankzij het werken op afspraak blijven de wachtrijen tot een minimum beperkt om zo iedereen efficiënt te kunnen helpen.

Maak een afspraak

U moet op voorhand en ten laatste op 13 juni 2022 een afspraak maken voor de zitdag via het onthaal van het gemeentehuis (tel. 016 63 40 08). U kan ook mailen naar secretariaat@tielt-winge.be. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Per aangifte geldt 1 afspraak! Een afspraak kan je laten inplannen in de voor- of namiddag.
We voorzien 12 minuten per afspraak.

Denk er aan om de dag zelf de nodige documenten mee te brengen, zoals loonfiches, attesten van leningen, levensverzekeringen, pensioensparen, energiebesparende investeringen en onderhoudsgelden. Ook als u geen papieren aangifte heeft ontvangen, kan u geholpen worden bij het invullen. Breng in elk geval uw identiteitskaart en pincode mee!

Komt u voor iemand anders?
Breng dan ook (een kopie van) zijn of haar identiteitskaart en een volmacht mee. Die volmacht kan u hieronder downloaden.
Bij een gezamenlijke aangifte (bv. gehuwden) brengt u alle identiteitskaarten en pincodes mee.

Past 22 juni niet voor jou? Geen nood…

Via MyMinfin / Tax-on-web kan u uw aangifte online indienen.

Kan u zich niet vrijmaken op 22 juni, maar heeft u toch hulp nodig bij het invullen van uw belastingbrief? Dan kan u elke werkdag van 9 tot  17 uur telefonisch terecht bij het Contact Center van de FOD Financiën op het telefoonnummer 02 575 56 66. 

Opgelet voor fraude, de FOD Financiën verstuurt uw aanslagbiljet nooit per e-mail.