10 000 stappen in Tielt-Winge

Gepubliceerd opwoensdag 14 dec 2022 om 10:15

Wandelen is de makkelijkste en goedkoopste manier van bewegen. De Japanse onderzoeker Dr. Hatano toonde aan dat 10 000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel verbetert. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten. Stappen kan je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd...

Voor een gunstig effect op je gezondheid zet een volwassene idealiter 10 000 stappen, voor 65-plussers is dat 8 000 stappen.  Maar staar je vooral niet blind op een cijfer: elke stap telt! Ook kleine vorderingen maken een verschil.

Ook in Tielt-Winge willen we iedereen, van jong tot oud, motiveren om op pad te gaan. Daarom werken we mee aan de campagne '10 000 stappen, elke stap telt!' van het Vlaams Instituut Gezond Leven en ontwikkelden we diverse beweegroutes in onze gemeente. Zo is er de standaard beweegroute met oefeningen aan sporthal ’t Solveld en de beweegroute voor gezinnen in Troostembergbos. Ook in Meensel-Kiezegem is er nu een 10 000 stappen wandeling en voor een toeristische wandeling moet je in het mooie Houwaart zijn.

Schiet jij ook in beweging? Ga ervoor, want elke stap telt!!

Meer info over beweegroutes in andere gemeentes en de 10 000 stappen app vind je op 10000stappen.gezondleven.be

#tieltwinge #10000stappen