Naar inhoud
Recent nieuws

Tielt-Winge schakelt over van arm naar rijk gas

Infrax arm naar rijk gas

Vanaf 1 juni 2018 verdeelt Infrax in Tielt-Winge een andere soort gas. Die datum is dichterbij dan je denkt. Je laat best nu al je installateur of een technicus controleren of al je toestellen (verwarmingsketel, kachel(s), doorstromer(s), kookfornuis, …) geschikt zijn voor dit andere gas. Maak hiervoor zo snel mogelijk een afspraak zodat je zeker op tijd klaar bent!

Waarom moet er een andere soort gas verdeeld worden?
Nederland gaat de uitvoer van arm gas naar België verminderen en in 2030 stopzetten. Om de bevoorrading in ons land op lange termijn te verzekeren, wil de Belgische federale overheid heel het land met rijk gas laten bevoorraden.

Moet jij zelf iets doen?
Laat je installateur of een technicus zo snel mogelijk nakijken of je gastoestellen geschikt zijn voor dit rijk gas. Je kan deze controle best nu al combineren met het wettelijk verplichte tweejaarlijkse nazicht van je verwarmingstoestel(len). Kijk voor meer informatie en een erkend technicus in je omgeving op www.lne.be/campagnes/veilig-verwarmen.
Is het toestel geschikt voor rijk gas? Dan mag je dit na 1 juni 2018 blijven gebruiken.
Moet het toestel bijgeregeld of geheel of gedeeltelijk vervangen worden? Zorg er dan voor dat dit ten laatste eind mei 2018 is gebeurd. Anders mag je het toestel vanaf 1 juni 2018 niet meer gebruiken. Het werkt dan immers niet optimaal. Het zou het milieu kunnen belasten en zelfs een risico vormen voor je gezondheid omdat het roet en CO kan uitstoten.

Moet er iets aan je gasmeter veranderen?
Ja, tussen september 2017 en mei 2018 komt Infrax bij je langs om de drukregelaar van je gasmeter te vervangen. Bij bedrijven is dit niet altijd nodig.

Wat als je niet thuis bent als Infrax langskomt?
Infrax laat dan een kaartje achter in je brievenbus. Hierop staat vermeld hoe je een nieuwe afspraak kan maken.

Nog vragen?
Meer info vind je op www.infrax.be/vanarmnaarrijkgas of op het nummer 075 35 30 20.

Datum van het bericht: vrijdag 11 augustus 2017