Naar inhoud
Recent nieuws

Rioleringswerken Voortstraat-Heuvelstraat (update)

Op 18 april 2017 beginnen deze rioleringswerken.

Deze Aquafinwerken maken deel uit van het project VBR 22383 Heuvelstraat en worden uitgevoerd door aannemer Van de Kreeke. Meer info over de werken zelf met geregelde updates kan u terugvinden op de website van Aquafin.

 

Door deze werken zal het doorgaande verkeer afgeleid worden via de N2 en de Blerebergstraat.

 

Deze rioleringswerken hebben een serieuze invloed op de buslijnen in onze gemeente. Vooral de buslijn 370 (Leuven-Diest, Diest-Leuven) wordt getroffen, omdat deze door de werken in de Heuvelstraat haar normale traject niet meer zal kunnen rijden.

 

Tijdens deze werken zullen de bussen van de Lijn 370 gewoon de N2 (Diestsesteenweg) volgen. Door deze omleiding kunnen de haltes op de Horenweg, Heuvelstraat, Kruisstraat en Blerebergstaat door de lijn 370 tijdelijk niet meer bediend worden.

 

De lijn 390 (Aarschot-Tienen) zal wél nog de haltes op de Blerebergstraat kunnen bedienen, aangezien deze haar normale tracé wel kan behouden. Aansluiting tussen lijn 370 en 390 is mogelijk op de Stelplaats van de Lijn.

 

Update

Na overleg met de aannemer, Aquafin en de schepen van openbare werken is er besloten om het verkeer in de Heuvelstraat voorlopig nog gewoon door te laten. De werken die bezig zijn beperken zich voorlopig nog op de Voortstraat.

Ook de Lijn (bus 370 Leuven-Diest) zal terug zijn normale route kunnen aannemen, en dit vanaf 25 april om 9 uur tot en met zondag 7 mei 2017.

Datum van het bericht: vrijdag 14 april 2017