Naar inhoud
Alle activiteiten

op speurtocht naar de kabouterschat!

Praktisch

Tentoonstellingen - Routes (wandelingen, fietstochten) - Cultureel erfgoed - Mens en maatschappij - Recreatie
OrganisatieGemeentebestuur Tielt-Winge - cel toerisme, Hagelands Vredesmuseum, Hagelands Heemkundig Museum, , www.tielt-winge.be
Een initiatief vantoerisme
Waar

Huize Hageland, Oudepastoriestraat 22, 3390 Tielt-Winge

Wanneerzondag 17 september 2017
Van14.00 uur

Info

Vanaf mei t/m september trekken onze vertelsters weer op pad door het Kabouterbos met gloednieuwe en spannende verhalen ! Elke wandeling heeft een ander boeiend verhaal. Doorheen de spanning van het verhaal, leer je op een speelse manier allerlei interessante weetjes over fauna en flora. De wandelingen zijn geschikt voor kids van 4 tot 9 jaar. Volwassenen mogen uiteraard ook mee.

Meer info

Samen gaan we op zoek naar de kabouterschat. Maar opgelet, we zijn niet alleen, overal liggen er trollen en kobolds op de loer! Het wordt een avontuurlijke speurtocht door het Kabouterbos…
Durf jij de tocht aan?? Schrijf je zeker in!

Tijdens deze zomerse zondag kan je ook terecht voor gratis rondleidingen in het Hagelands Vredesmuseum om 14.00 uur en 15.30 uur. Het popupcafé opent de deuren van 14.00 uur tot 17.00 uur met lekkere frisse drankjes en knabbeltjes. op deze zondag komen de medereizigers van de 20e Herdenkingsreis naar Noord Duitsland samen voor een reünie, je ontdekt er een heleboel fotomateriaal en een uitgebreid videoverslag.

Ben jij geboeid door de tram, de voorloper van bussen? dan is dit je laatste kans om een bezoek te brengen aan de tentoonstelling over de oude tramlijn Leuven-Diest.
In het seizoenarbeidersmuseum kan je naar hartenlust herinneringen ophalen over de trams uit ver vervlogen tijden. Je vindt er echte replica’s van trammetjes, alsook foto’s van hoe het vroeger was.
De tentoonstelling is gratis en toegankelijk.